Najnowsze wpisy

Kwas linolowy, CLA – rozszyfrowujemy tajemniczy skrót

CLA to warty polecenia preparat podczas pracy nad redukcją tłuszczu. W połączeniu z innymi suplementami termogenicznymi, np. L-karnityną lub kofeiną daje zadziwiające rezultaty. Sprawdźmy, jak działa i w jakiej formie najskuteczniej spełnia swoją funkcję?
Kwas linolowy to jeden z kwasów nienasyconych, a więc przebywa w grupie z kwasem omega-3, czy omega- Ogólnie informacje dostępne na temat tych substancji to przede wszystkim wpływ na układ odpornościowy, krwionośny i nerwowy. Kwas linolowy otrzymuje się z mleka krowiego oraz różnego rodzaju, głównie tłustych przetworów mlecznych. Tylko w organizmie przeżuwaczy kwas zyskuje swoją aktywną formułę.
Kwas linolowy wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej poprzez dostarczanie komórek tłuszczowych do miejsca ich spalenia. Jest więc swojego rodzaju wsparciem i przyspieszaczem, z drugiej strony – niesie za sobą inne pozytywne właściwości np. przeciwdziałanie nowotworom, czy regulacje złego cholesterolu we krwi. Warto więc spróbować jego działania w formie suplementacji.